Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

SPRING ROLLS ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τραγανά ρολάκια για μπουφέ

Υλικά:
1 πακέτο φύλλο Βηρυττού
2 κολοκυθάκια
3 καρότα
2 πιπεριές κόκκινες ή αν δεν έχουμε ό,τι χρώμα μας αρέσει
1/2 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο (όχι τριμμένο)
μαιντανό
καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα


Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα καρότα στον ψιλό τρίφτη. Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτά κομμάτια. Αναμειγνύουμε σε ένα μπωλ αυτά τα λαχανικά μαζί με το κρεμμύδι και τον μαιντανό ψιλοκομμένο. Αλατίζουμε ελάχιστα και αφήνουμε στην άκρη. Αν η γέμιση έχει βγάλει υγρά προσπαθούμε να την στραγγίξουμε λίγο. Έχουμε έτοιμο ένα βαθύ κατσαρολάκι με αρκετό καλαμποκέλαιο. Ανοίγουμε το φύλλο μας την τελευταία στιγμή, για να μην ξεραθεί. Το κάθε φύλλο το κόβουμε σε λωρίδες  πλάτους 10εκ. περίπου η καθεμία. Στην κάθε λωρίδα βάζουμε μια κουταλιά γέμιση στην άκρη, τυλίγουμε μία φορά και κλείνουμε και τα πλαινά, για να μην φύγει η γέμιση έξω. Στη συνέχεια τυλίγουμε μέχρι να τελειώσει το φύλλο και στο τέλος αλείφουμε με το χέρι μας λίγο νεράκι για να κολλήσει καλά το φύλλο.  Ακολουθούμε αυτή τη διαδικασία για όλα και αφού είναι έτοιμα και τα έχουμε δίπλα μας, αρχίζουμε το τηγάνισμα. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, για να μην αρπάξουν αλλά να γίνουν ροδοκόκκινα. Κάθε ένα που βγαίνει από το κατσαρολάκι το αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα, για να στραγγίξει καλά το λάδι. Όχι πάνω σε χαρτί κουζίνας. Μόλις κρυώσουν, τοποθετούμε σε πιατέλα και τα συνοδεύουμε με σως γιαουρτιού ή με μια γλυκόξινη σάλτσα που υπάρχει έτοιμη στο σούπερ μάρκετ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου