Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Πολύ αγαπημένο φαγητό τα κεφτεδάκια αλλά η συγκεκριμένη παραλλαγή είναι πιο απογειωτική!

Υλικά:
1 κιλό κιμά μισός-μισός
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
10 φέτες λιαστή ντομάτα
2 αυγά
150 γρ φέτα
πιπέρι-κύμινο-ρίγανη
80 γρ γάλα

αλεύρι και καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ τον κιμά, ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο τριμμένο,τα αυγά, το πιπέρι, το κύμινο, τη ρίγανη και το γάλα. Πριν χρησιμοποιήσουμε τη λιαστή ντομάτα την έχουμε βάλει για καμιά ώρα σε χλιαρό νεράκι για να μαλακώσει. Μετά τη στίβουμε καλά και την κόβουμε μικρά κομματάκια και την προσθέτουμε στον κιμά. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για αρκετή ώρα. Στο τέλος προσθέτουμε και τη φέτα, αφού την έχουμε σπάσει σε μεγάλα κομμάτια. Προσέχουμε να μη λιώσουν πολύ τα κομμάτια της φέτας. Σκεπάζουμε το μπωλ με μια διαφάνεια και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Όταν τα βγάλουμε από το ψυγείο αλευρώνουμε και τηγανίζουμε. Αν θέλουμε συνοδεύουμε με απλή σάλτσα ντομάτας με βασιλικό ή ρίγανη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου