Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΡΦΕ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ

Υλικά:

1,5 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
500 γρ κρέμα γάλακτος
1/2 κουτάκι ζαχαρούχο
1 βανίλια
100 γρ. κερασάκια γλασσέ
Σιρόπι καραμέλας (αν το επιθυμείτε)



Εκτέλεση:

Στρώνουμε τα μισά μπισκότα στο τάπερ το ένα δίπλα στο άλλο. Ρίχνουμε στο μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος μαζί με τη βανίλια. Χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να αρχίσει να σταθεροποιείται. Στη συνέχεια ρίχνουμε και το μισό ζαχαρούχο. Μόλις ενωθούν αυτά τα δύο ρίχνουμε τα κερασάκια που τα έχουμε ψιλοκομμένα και το σιρόπι καραμέλας και ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα (δεν τα χτυπάμε πάλι με το μίξερ). Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα και στρώνουμε από πάνω και τα υπόλοιπα μπισκότα με την ίδια ακριβώς φορά που είχαμε στρώσει και τα κάτω. Βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει. Έτσι όταν παγώσει το παγωτό, κόβουμε με το μαχαίρι γύρω από το κάθε μπισκότο και αφού έχουμε βάλει και το κάτω μπισκότο με την ίδια φορά θα βγει το σάντουιτς.
Αν δεν σας αρέσουν τα κερασάκια, μπορείτε να βάλετε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ή σταγόνες σοκολάτας ή κάποιο γλυκό κουταλιού της αρεσκείας σας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου