Σάββατο 5 Απριλίου 2014

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Αρωματικό και πολύ αφράτο

Υλικά:
3 κούπες φαρινάπ
1,5 κούπα ζάχαρη
3 κουταλιές ξύσμα λεμονιού
2/3 της κούπας σπορέλαιο
3 κουτ. κονιάκ
1 κουτ. χυμό λεμονιού
1 κούπα σόδα αναψυκτικό.


Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το αλέυρι, τη ζάχαρη και το ξύσμα. Σε άλλο μπωλ ανακατεύουμε το λάδι, το κονιάκ, το χυμό και τη σόδα. Ανακατεύουμε τα υγρά καλά με το σύρμα και τα ρίχνουμε στο αλεύρι, να γίνει ένας λείος πηχτός χυλός. Λαδώνουμε τη φόρμα του κέικ, ρίχνουμε μέσα το χυλό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 1 ώρα και 10΄. Αφήνουμε περίπου μισή ώρα να κρυώσει και μετά ξεφορμάρουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου