Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΑΡΑΠΙΝΑ

Σιροπιαστό κεικ με τρούφα

Υλικά:
1/2 βιτάμ
1 ποτήρι ζάχαρη
5 αυγά
200 γρ. τρούφα
1/2 ποτήρι γάλα
2 ποτήρια αλεύρι
1 μπέικιν
1 βανίλια

Σιρόπι: 
2 ποτήρια ζάχαρη
2    "    "    νερό


Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη για να λιώσει η ζάχαρη καλά και να αφρατέψει το βιτάμ. Ρίχνουμε τους κρόκους από τα αυγά, γιατί τα ασπράδια τα έχουμε χτυπήσει χωριστά σε μαρέγκα. Αφού ενσωματωθούν και τα αυγά ρίχνουμε το γάλα, το μπέικιν και τη βανίλια. Σιγά σιγά προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και τη μαρέγκα και τέλος την τρούφα. Κάνουμε ένα απαλό ανακάτεμα όταν ρίξουμε στο τέλος την τρούφα, για να μην σπάσει. Ρίχνουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι ή σε φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς για 45-50 λεπτά. Αφού είναι έτοιμο το κέικ και κρυώσει λίγο, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά και το ζεστό σιρόπι (όχι καυτό) το ρίχνουμε στο ταψάκι μας ή στη φόρμα του κέικ. Αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό καλά γύρω στις 2 ώρες και μετά σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου