Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΤΥΡΟΨΩΜΟ

Υλικά:
3 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κεσεδάκι σπορέλαιο
1 μπέικιν
20 κουταλιές σούπας αλεύρι
200 γρ. φέτα
σουσάμι
Ρίγανη- πιπέρι-αλάτι

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπωλ τα αυγά, το γιαούρτι, το λάδι,  το μπέικιν,ελάχιστο αλάτι, το πιπερι και ρίγανη όσο μας αρέσει και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στο μείγμα αυτό εναλλάξ το αλεύρι και το τυρί τριμμένο με τα χέρια μας. Όλο αυτό το μείγμα το ρίχνουμε σε ένα πυρέξ ή ταψάκι ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΛΑΔΩΣΟΥΜΕ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινήσει. Αν θέλουμε να κάνουμε ατομικά ψωμάκια, παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνουμε στο ταψάκι με απόσταση περίπου  4-5 εκ. το ένα από το άλλο, γιατί θα φουσκώσει. Αν μας αρέσει, πριν το ψήσουμε πασπαλίζουμε τρίμματα φέτας στην επιφάνεια. Ψήνουμε με τον ίδιο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου