Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΚΕΜΠΑΠ ΓΑΣΤΡΑΣ


Υλικά:
2 κιλά χοιρινό κρέας κομμένο σε μπουκίτσες
4 πιπεριές (κόκκινη, πράσινη, κίτρινη, πορτοκαλί)
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασί κόκκινο ημίγλυκο
1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
2 κ. σ. σκόνη μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 κ.σ. κόκκινο γλυκό πιπέρι


Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά το κομματάκια του κρέατος και τα αφήνουμε να στραγγίξουν τα πολλά νερά. Στη συνέχεια ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μουστάρδα και το κόκκινο πιπέρι στο κρέας προσέχοντας να έχουν καλυφθεί όλα τα κομματάκια. Τα βάζουμε στη γάστρα και ρίχνουμε τις πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια, τις ροδέλες του κρεμμυδιού, και τη σκελίδα ολόκληρη. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας να μοιραστούν τα υλικά ομοιόμορφα. Τέλος ρίχνουμε και τα υγρά, λάδι και κρασιά, σκεπάζουμε τη γάστρα και βάζουμε για 4 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο. Το ιδανικό θα ήταν να ετοιμαστεί το κρέας από το προηγούμενο βράδυ, ώστε να μείνει όλο το βράδυ στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε το φούρνο και αφού βάλουμε τη γάστρα μέσα, χαμηλώνουμε στους 160 βαθμούς και αφήνουμε το κρέας να σιγοψηθεί για τουλάχιστον 3,5 ώρες με το καπάκι της γάστρα κλειστό. Όταν το δούμε και είναι σχεδόν έτοιμο αλλά έχει ακόμη ζουμάκια ανοίγουμε το καπάκι και αφήνουμε να ψηθεί για κανένα 20λεπτο με ανοιχτό το καπάκι. ΔΕΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΥΓΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου