Κυριακή 13 Απριλίου 2014

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

Τα τσουρέκια της Νικολέττας. 

Δοκιμασμένα και απλά στη διαδικασία.


Υλικά:
1.100 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
(στο κίτρινο φακελάκι Μύλοι Αγ. Γεωργίου)
2 κυβάκια μαγιά μπύρας
100 γρ ηλιέλαιο
5 αυγά
190 γρ. βούτυρο γάλακτος
270 γρ ζάχαρη
200 γρ χλιαρό γάλα
ξύσμα  ενός λεμονιού
1 κουτ. κοφτό αλάτι
5 γρ μαχλέπι (ένα φακελάκι)
100 γρ  χυμό πορτοκάλι


Εκτέλεση:

Διαλύουμε τη μαγιά μέσα στο χλιαρό γάλα και στη συνέχεια βάζουμε 100 γρ. από το αλεύρι. Το διαλύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα, το χυμό πορτοκαλιού, το αλάτι και τα αυγά χτυπημένα. Βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει το μείγμα χλιαρό προς ζεστό. Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, προσθέτουμε  το μείγμα με το γάλα και τη μαγιά και ανακατεύουμε με τα χέρια μας για να γίνει ψίχουλα και να υγρανθεί όλο το αλεύρι. Στη συνέχεια ρίχνουμε και το μείγμα με το βούτυρο και τα αυγά και μετά το μαχλέπι. Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε και το λάδι και ζυμώνουμε απαλά μέχρι να απορροφηθεί όλο. Βάζουμε το ζυμάρι σε ένα ζεστό μέρος, σκεπάζουμε με μια κουβέρτα και αφήνουμε να σταθεί για μία ώρα. Μετά από μία ώρα πλάθουμε τα τσουρέκια και τα βάζουμε σε μια βουτυρωμένη λαμαρίνα και τα αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ζεσταθεί ο φούρνος. Μετά τα αλείφουμε με ένα αβγό και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά .
Η ακρίβεια στα γραμμάρια είναι σημαντική για την επιτυχία της συνταγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου