Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΠΑΣΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΣΑΒΑΓΙΑΡ

Εύκολη και ελαφριά παστα...!

Υλικά:
500 γρ μπισκότα σαβαγιάρ
1 ερμόλ
1 ζαχαρούχο
2 πλάκες κουβερτούρα
1 κσ κονιάκ ή λικέρ
2 κ. γλ. κακάο σκόνη
100 γρ γάλα
Ψιλοκομμένο και καραμελωμένο αμύγδαλο


Εκτέλεση:
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το ερμόλ και το χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και τις σοκολάτες που έχουμε λιώσει σε μπαιν μαρί. Ανακατεύουμε πολύ καλά και και στο τέλος προσθέτουμε και το κονιάκ. Αφήνουμε τη σοκολατένια κρέμα στην άκρη και ετοιμάζουμε τα μπισκότα. Ανακατεύουμε τη σκόνη κακάο μέσα στο χλιαρό γάλα και βουτάμε πολύ ελαφρά από την μια και την άλλη πλευρά το μπισκότο. Στρώνουμε τα μισά μπισκότα σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε από πάνω τη μισή κρέμα. Στρώνουμε και τα υπόλοιπα μπισκότα και ξαναβάζουμε κρέμα. Από πάνω πασπαλίζουμε με το καραμελωμένο αμύγδαλο και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου