Σάββατο 5 Απριλίου 2014

ΑΡΝΑΚΙ ΚΛΕΦΤΙΚΟ ή ΕΞΟΧΙΚΟ

Υλικά:
1 κιλό αρνάκι χωρίς κόκκαλο
κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 κουτ. χυμό λεμονιού
200 γρ κεφαλογραβιέρα ή φέτα σε κύβους
200 γρ αρακά
3 καρότα σε ροδέλες
3 κουτ. μαργαρίνη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 μεγάλες πατάτες σε κύβους
αλάτι - πιπέρι - ρίγανη
1 πακέτο φύλλο κρούστας


Εκτέλεση:
Πασπαλίζουμε το κρέας με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να σταθούν για μια ώρα στο ψυγείο κλεισμένα με διαφάνεια, για να μαριναριστούν. Σωτάρουμε τις πατάτες με το σκόρδο. Βράζουμε τα κομμάτια του αρνιού, για 45' περίπου και στη συνέχεια ρίχνουμε  τον αρακά, το καρότο, τη μαργαρίνη και λίγο αλάτι. Αφού βράσει καλά το κρέας, τα στραγγίζουμε όλα, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ, ρίχνουμε και τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε. Το κάθε φύλλο το κόβουμε στα τρία, βάζουμε από μία κουταλιά γέμιση στο κάθε φύλλο και ρίχνουμε και μερικά κομματάκια από το τυρί. Αφού λαδώσουμε ελαφρά τις άκρες του φύλλου, για να ψηθούν καλά, τυλίγουμε το φύλλο σε πακετάκια. Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι, λαδώνουμε και το κάθε πακέτο από πάνω, να πάρει ωραίο χρώμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45' περίπου.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου