Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΚΕΙΚ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

 Απολαυστικότατο!!!!!

Υλικά:
250 γρ μαργαρίνη
1 φλυτζάνι νερό
2   "     " ζάχαρη
6 κουταλιές κακάο
λίγη κανέλα
1 βανίλια
2 κουτ. σούπας καφέ φίλτρου ή
στιγμής διαλυμένο σε λίγο νερό
4 αυγά
250 γρ αλεύρι
1/2 μπέικιν



Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαργαρίνη, νερό, ζάχαρη, κακάο, κανέλα, βανίλια και τον καφέ. Ανακατεύουμε καλά. Όταν είναι έτοιμο, παίρνουμε δύο κούπες από το υγρό μείγμα. Τη μία τη βάζουμε στη συντήρηση και την άλλη στην κατάψυξη. Το υπόλοιπο μείγμα το κρυώνουμε λίγο και το κρατάμε στην άκρη. Παίρνουμε τα αυγά και χτυπάμε χωριστά τους κρόκους και τα ασπράδια. Μετά ρίχνουμε τους χτυπημένους κρόκους μέσα στα ασπράδια και ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα.  Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και το μείγμα των αυγών στο μείγμα σοκολάτας. Βουτυρώνουμε μια φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 185 βαθμούς για 35-40 λεπτά. 
Μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο, το γλάσσο που βάλαμε στη συντήρηση το βάζουμε πάνω από το ζεστό κέικ. Αφήνουμε μισή ώρα να κρυώσει και μετά αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα το κέικ και βάζουμε από πάνω το μείγμα της κατάψυξης. Γαρνίρουμε αν θέλουμε με αμυγδαλάκι ψιλοκομμένο ή τρούφα σοκολάτας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου