Σάββατο 5 Απριλίου 2014

ΛΑΧΜΑΤΖΟΥΝ

Ανατολίτικο και πικάντικο!

Υλικά:

Ζύμη:
2 ποτήρια χλιαρό νερό
5 γρ μαγιά νωπή
ζάχαρη - αλάτι
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Γέμιση:
300 γρ κιμά μοσχαρίσιο ή αρνίσιο
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά μαργαρίνη
1 σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κουτ. ελαιόλαδο
δυόσμο, πάπρικα γλυκιά, πιπέρι
2 κουτ. γλυκού μέλι
1 κούπα σάλτσα ντομάτας
μαιντανό ψιλοκομμένο
αλάτι


Εκτέλεση:

Για τη ζύμη: λιώνουμε τη μαγιά μέσα στο νερό. Ρίχνουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη, ανοίγουμε μια τρύπα στη μέση και ρίχνουμε το νερό με τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ζυμώνουμε να γίνει μια ζύμη μαλακιά, σκεπάζουμε για να φουσκώσει 1 ώρα και άλλη μισή ώρα βάζουμε στο ψυγείο. 
Για τη γέμιση: βάζουμε τη μαργαρίνη στο τηγάνι να κάψει και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Μετά ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε να σωταριστεί και αυτός. Προσθέτουμε το δυόσμο, την πάπρικα, το πιπέρι, το αλάτι το μέλι, τη ντομάτα και αφήνουμε να βράσει προθέτοντας λίγο νερό. Πρέπει να μείνει χωρίς ζουμάκι. Τέλος βάζουμε και το μαιντανό. Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη.
Κόβουμε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια, τα κάνουμε μπαλάκια και μετά τα ανοίγουμε σε μικρές πιτούλες πάχους 1 εκατοστού. Τις βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι και από πάνω βάζουμε από μια κουταλιά από τη γέμιση. Απλώνουμε με τα δάχτυλα για να κολλήσει και τρυπάμε με ένα πιρούνι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρετε από πάνω με γιαούρτι ή ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαιντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου