Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΧΟΙΡΙΝΟ ή ΑΡΝΑΚΙ ΕΞΩΤΙΚΟ

Υλικά:
1,5 κιλό κρέας
1 φλυτζανάκι λάδι
2 κουταλάκια λάδι
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 μήλο κομμένο σε μικρά κυβάκια
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλιά αλεύρι
αλάτι - πιπέρι











Εκτέλεση:
Κόβουμε το κρέας σε μέγεθος μπουκιάς, αλατοπιπερώνουμε και το σωτάρουμε σε καυτό λάδι, να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το μήλο, το σκόρδο, το κάρυ και βραστό νερό ανάλογο για να τα σκεπάσει. Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και αφήνουμε να σιγοβράσει ώστε να ανοίγει εύκολα με το πιρούνι. Αφού βράσει, κρατάμε λίγο ζουμάκι και με το αλευράκι δένουμε τη σάλτσα. Στο τέλος προσθέτουμε και το γιαούρτι και βράζουμε 2-3 λεπτά ακόμα. Συνοδεύουμε με ρυζάκι ή πατάτες  τηγανιτές 

1 σχόλιο: