Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

 Κεφτεδάκια κοτόπουλου για παιδικό πάρτυ

Υλικά:
600 γρ. κιμά από φιλέτο κοτόπουλου
3 φέτες γαλοπούλα ψιλοκομμένη
1 αυγό
4 φρυγανιές
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
1/2 κουταλιά μουστάρδα
1 φλιτζάνι αλεύρι
4 ασπράδια αυγών χτυπημένα
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλάτι




Εκτέλεση:
Βάζετε σε ένα μπολ τον κιμά,τη γαλοπούλα,το αυγό,τις φρυγανιές μουσκεμένες και στυμμένες καλά,το τυρί,τη μουστάρδα,λίγο αλάτι και τα ζυμώνετε καλά.Αφήνετε το μπόλ στο ψυγείο για 1/2 ώρα.Παίρνετε λίγο λίγο μείγμα και πλάθετε στρογγυλά κεφτεδάκια.Βουτάτε τα κεφταδάκια πρώτα στο αλεύρι,μετά στο χτυπημένο ασπράδι και τέλος στη φρυγανιά.Τα βάζατε σε μια πιατέλα και τα αφήνετε για 1/2 ώρα.Τηγανίζετε σε καυτό λάδι τα κεφτεδάκια,μέχρι να ροδίσουν.Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα,ώστε να στραγγίξουν,τα βάζετε σε πιάτελα και τα σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου