Υλικά:
1/2 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού πολτό ντομάτας
Αλάτι - πιπέρι
4 φλυτζάνια πουρέ πατάτας
2 αυγά
τυρί τριμμένο για πασπάλισμα
φρυγανιά τριμμένη " "
100 γρ βούτυρο
Σωτάρουμε τον κιμά με το κρεμμυδάκι σε λίγο λάδι, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τον πολτό ντομάτας και το ανάλογο νερό και σιγοβράζουμε για μισή ώρα. Ο κιμάς θέλουμε να είναι όσο πιο στεγνός γίνεται χωρίς υγρά.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Στον πουρέ προσθέτουμε τους κρόκους και αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τη μαρέγκα και ανακατεύουμε ξανά για να ομογενοποιηθεί το σύνολο.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε κάτω τον μισό πουρέ. Στη μέση βάζουμε τον κιμά και σκεπάζουμε με τον υπόλοιπο κιμά. Πατάμε λίγο με τα χέρια μας να στρώσουμε τον πουρέ. Από πάνω ρίχνουμε 3-4 κουταλίτσες βούτυρο, πασπαλίζουμε με το τυρί και τη φρυγανιά και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει αρκετά και μετά κόβουμε σε κομμάτια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου