Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΩΤΙΑ (ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΓΛΥΚΟ)

Mε την αυθεντική παραδοσιακή συνταγή

Υλικά:
1 κούπα γιαούρτι
1/2  κούπα καλαμποκέλαιο ή βούτυρο λιωμενο
1 κούπα ζάχαρη
1 κουτ.γλ. σόδα
1/2 κουτ. γλ. αμμωνία διαλυμένη σε 3 κουτ. γάλα
3 αυγά 
700 γρ  αλεύρι
Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα











ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ με το σύρμα όλα τα υλικά εκτός από το αλέυρι. Θα γίνει μια απαλή κρέμα και σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι, ώστε να γινει μια μαλακή ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα και στη συνέχεια, αφού πρώτα αλευρώσουμε λίγο τον παγκο μας, παίρνουμε λίγη λίγη ζύμη και την ανοίγουμε σε ένα μεγάλο φύλλο με παχος περίπου ένα εκατοστό. Κόβουμε το φυλλο σε λωρίδες πέντε εκατοστών και στη συνέχεια κόβουμε την κάθε μία σε ρόμβους. Στη μέση του κάθε ρόμβου κάνουμε μια μικρη χαρακιά ενός εκατοστού και μέσα από εκεί περνάμε τη μία από τις δύο μεγαλύτερες άκρες του ρόμβου. Αφού ετοιμάσουμε όλα τα ωτία πάνω στον πάγκο, θα βάλουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα αρκετό λάδι γιατί πρέπει να επιπλέουν. Μόλις κάψει το λάδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και λίγα λίγα τα βάζουμε μέσα. ΠΡΟΣΟΧΗ γιατί ροδοκοκινίζουν γρήγορα!!! Δε χρειάζονται πάνω από 2-3 λεπτά το καθένα. Μόλις είναι έτοιμα και κρυώσουν, σερβίρονται σκέτα ή με μέλι ή με ζάχαρη άχνη

1 σχόλιο: