Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ (ΙΘΑΚΗ)

Νησιώτικη και πολύ νόστιμη πιτούλα

Υλικά:
1 κιλο κρεμμύδια
300 γρ γκούντα
300 γρ κασέρι
200 γρ φέτα
1/2 κούπα σιμιγδάλι
1 μικρή κρέμα γάλακτος
5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
αλάτι - πιπέρι
2 φύλλα χωριάτικα παραδοσιακά ή κουρού





Εκτέλεση:
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα σωτάρουμε σε λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπωλ, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα τυριά, το σιμιγδάλι, την κρέμα γάλακτος και το μπέικον και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε το ένα φύλλο κάτω σε ένα λαδωμένο ταψάκι, ρίχνουμε όλη τη γέμιση, αφού έχει κρυώσει καλά, και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Αλέιφουμε από πάνω με λάδι, χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά.

1 σχόλιο:

  1. καλή η κρεμμυδόπιτα αλλά θα σας παρακαλέσω να αναρτήσεται και την ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ------- ΜΠΑΤΖΙΝΑ.........τρώγονται με τα μανίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή